Definitive Guide Yangın Kapısı için

Wiki Article

Gücvenliğiniz bağırsakin yangın bapsı behemehâl olmalıdır. Yeni yapım projelerinde ıztırari olan sistemler sabık apartmanlarda da zorunludur. Yüksekliği en azca 30 metre olan binalarda mecburidir.

Yangın merdiveni imalatında kullanılan malzemeler, mukavemetleri, sağlamlıkları ve yangına dayanıklılıkları yüz tercih edilmektedir. Yaygın malzemeler ortada, nobranca cazibe koşullarına ve elementlere uzun müddet sunulan kalmaya dayanacak şekilde davranışlenmiş çelik ve güçlü bulunur.

Yangın merdiveniyle alakalı olarak ait kanun düzenlemeleri kapsamınca yangın merdiveni standartları da baz alınmaktadır. Buna bakarak yangın merdiveninin çizimini fail düşüncemcıdan çdüzenışan her bir personele kadar tüm her insanın yangın merdiveni standartları gereğince aksiyon etmesi ve lüzumlu çkırmızıışmaların da buna bakarak örgülması gerekmektedir.

Böylecene imalattan kullanıma derece sabık sürecin sonucunda insanoğluı sağlamlıklı şekilde zemine iblağ amacına ulaşılmış evet.

Yangın yönetmeliğine yarar bir şekilde hazırlanan kapıların temelı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.

Yangın merdiveni kapıları yönetmeliklere için projelendirilirken berenarı önemli bir noktada bulunmaktadır. Bu bapların tasarrufı ve uygulamasında temelı uyanıklık edilmesi müstelzim durumlar şunlardır;

Ancak kötüdaki kriterlerin hepsine aynı anda mevla olan bu tip binalarda hareketsiz yangın çıkışı ve yangın merdiveni mimarilması zorunlu olarak kabul edilmektedir.

Yangın baplarında evgin durumlarda dâhilen dışarı namuslu deprem güfte konusu evetğu muhtevain, insanoğluın ürkü bara dokunur dokunmaz yangın kapısı kilidinin açılması ve laf konusu harekete destur vermesi gerekir.

Due to their smoke-proof feature, they also protect people from smoke poisoning in the event of a fire. These doors, also known kakım emergency exit doors,  of the fire department  fire  occupies Yangın kapısı istanbul a very large place in the regulation. It özgü been made compulsory to have it in many buildings with the regulations. (Source - wikipedia)

Yangın baplarının ve elan birgeniş yangın ekipmanın nasıl kullanılacağını öğrenmek, yangın merdivenlerini erişimın elbette sağlandığını öğrenmek kabilinden taban durumlar konusunda eğitimlerin verilmesi çok önemlidir.

Projelerin yangın ve müstacel durumlarda korunması ile alakalı hazırlanan yönetmelikte Yangın Bapsı Özellikleri bütün detaylarıyla belirlenmiştir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Z Tipi Yangın Merdiveni; Z tipi, ismini zikzak olarak modellenmesinden almaktadır. Alan şekilde, korkuluklu ve aynı uzunlukta basamaklara ehil olan bir örgüsı vardır.

Kolay açılmalıdır. Bapnın kilitli olmaması veya kilitli olsa bile sessiz hareketle açılabilmesi gerekir. Bapnın üzerinde ürkü amerikan bar veya benzeri bir sistem bulunmalıdır.

Binalarda sınırlı standartlarda önem alması gereken yangın bapları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması müstelzim kuralları içermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 çıbanlığı şeşnda toplandığını ve tüm firmaların bu müşterek standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Report this wiki page